Tifozët e Fraiburgut janë përballur më një skenë të rëndë dhe të frikshme, kur treni i linjës Berlin – Fraiburg , me të cilët ata po ktheheshin në shtëpi pas transfertës në Berlin, u përfshi në flakë.

Tifozët kishin qënë në Berlin për të ndjekur ndeshjen e skuadrës së tyre, ku Fraiburg humbi në rezultatin 2 me 0, kundër Unionit të Berlinit.

Ngjarja ndodhi rreth orës 22:00, dhe në të desh humbën jetën plot 760 tifozë.

Zjarri nisi si pasojë e disa problemeve teknike të trenit në sistemin e tij të ajrimit.

Rreth 200 zjarrëfikës kanë shkuar në vendngjarje dhe kanë arritur të shuajnë flakët, pa u lënduar ende asnjë person.