Një afresk i qartë që përshkruan një gladiator të veshur me veshje hekuri duke qëndruar fitimtar ndërsa kundërshtari i tij i plagosur mundohet të ndalojë gjakun prej plagëve është zbuluar në qytetin e lashtë Romak, të Pompeit.

Skena e krijuar në ngjyrë ari, blu dhe të kuqe u zbulua në atë që ekspertët mendojnë se ishte një ambient i frekuentuar nga gladiatorët, të cilët luftuan me njëri-tjetrin, me të burgosur dhe me kafshë të egra për argëtimin e publikut.

Image

Image

Image