Sergey Devliashov, është djaloshi 25 vjeç, nga Tyumen, Rusi, i cili filloi ngjitjen në shkëmbinj kur ishte vetëm tetë vjeç, duke garuar pastaj në kampionatet kombëtare dhe duke u bërë pjesë e kombëtares.

Pasioni i tij për ngjitjen u rrit kur filloi stërvitjen në sportin e bukur, parkour, duke parë video në internet, por përfundimisht iu desh të zgjidhte midis dy sporteve që donte njërin.

Sergey tha: “Në moshën 15 vjeç dëgjova për Parkour nga miqtë e mi. Fillova të kërkoja më shumë informacion mbi parkour dhe ishte në të gjithë internetin. Atëherë traineri im i ngjitjes në shkëmb pa që po kaloja kohë duke bërë parkour dhe më tha që duhet të zgjidhja. Pas vitesh në ngjitje në shkëmb, Sergey u detyrua të ndalonte kur zhvilloi artritin, por vendosi t’i jepte Parkour-it një tjetër mundësi, duke mësuar të hidhte nga ndërtesa në ndërtesë me lehtësinë më të madhe”.

Sergey gjithashtu shijon ngjitjen në ndërtesa të larta siç është Eurasia, në Moskë, e cila është e gjatë 200 metra.

Ai tha: “Sigurisht që të afërmit dhe miqtë e mi shqetësohen për mua, por unë kaloj kohë duke u thënë atyre se e marrin seriozisht dhe përgatitem për çdo veprim. Ata ende shqetësohen për mua, por në të njëjtën kohë janë krenarë për mua.”