Speci djegës I llojit “Çarapija” e cila vjen nga pjesa veriore e Perusë është tepër I shtrejtë dhe shërbehet vetëm në restorantet shumë luksoz.

Për tu kultivuar ky lloj piperi duhet klimë e përshtatshme tropikale dhe lartësi e madhe mbidetare, për këtë shkak shumë vende që kanë tentuar ta kultivojnë kanë dështuar.

Karakterizohet me një form vogël dhe është shumë djegës. Djegës e ka edhe çmimin kur të llogaritësh se vetëm një kilogram kushton 23.000 euro, dhe gjendet shumë rradhë në menytë e restoranteve shumë luksoze.