Mandarina e gjelbër, që është një frutë që rritet në Shqipëri, është e mbushur me vitaminë C, e cila është shumë e nevojshme për funksionimin sa më të mirë të sistemin imunitar.

Këta fruta janë shumë të mira edhe për personat, që dëshirojnë të reduktojnë sasinë e sheqerit që marrin nga frutat. Mandarinat e gjelbër kanë shumë benefite sidomos për diabetikët.

Krahas diabetit, athtësia që këta mandarina kanë është shumë e mirë edhe për trajtimin e problemeve të mëlçisë dhe përmirësimin e tretjes. Ato janë të përbëra nga shumë ant-ioksidantë, që gjenden edhe tek frutat e tjerë. Antioksidantët arrijnë të ulin kolesterolin e keq dhe t’i largojnë radikalet e lira nga organizmi.

Vitamina C gjithashtu mund të përmirësoj pamjen e lëkurës dhe të parandaloj pakësimin e kolagjenit, e cila ka rëndësi të madhe në heqjen e rrudhave.