Yjet këto netë mund të krijojnë një shfaqje në qiellin e natës këtë javë falë edhe një shiu meteorësh.

Dushi i meteorëve Draconid do të jetë aktiv deri më 10 tetor, edhe pse mbrëmja e së martës mund të lejojë pamjen më të mirë.

Dushi  meteor i Tauridit Jugor pritet të ndodhë në mbrëmjet e 9 dhe 10 tetorit, sipas Shoqatës Amerikane të Meteorëve.

Nëse kjo nuk bie në sy, Manuali i Shoqërisë Mbretërore të Observatorit Astronomik të Kanadasë sugjeron se kulmi mund të jetë më 6 nëntor.

Kujdesuni për dushin e meteorit Draconid në mbrëmjen e hershme ose në netët e vjeshtës.

Hëna e plotë është në 13 tetor, por edhe në ditët që çojnë deri në të, hëna e ndritshme mund të errësojë dritën e meteorëve.

Ky qiell meteorësh është vërtet i rrallë pasi një mori do të shfaqen vetëm në një orë.

Image