I përket Francës: ajo ka një kryeqytet elegant, Noumea dhe thjesht peizazhe të pakrahasueshme, të gjitha për tu zbuluar.

Kaledonia e Re është një ishull 450 km i gjatë dhe 50-të i gjerë, i rrethuar nga një arkipelag me të njëjtin emër është një Territory French Overseas në Oqeanin Paqësor dhe, edhe pse është kilometra të tëra larg një vendi të caktuar, ia vlen për të planifikuar një udhëtim për të admiruar peizazhet e tij të pakrahasueshme dhe pak të njohura.

Kaledonia e Re, kryeqyteti i së cilës Noumea është një miksim magjepsës Franko-Polinezian , është një parajsë për ata që e duan detin, veçanërisht për ata që duan zhytjen, me ose pa një rezervuar.

Është një nga mënyrat më të mira për të vlerësuar lagunën e bukur, duke marrë parasysh që uji është gjithmonë i qetë për shkak të një numri të madh dhe një game të larmishme koraleh dhe temperatura që varion nga 21 ° deri 28 ° Celsius.