Likopeni – një lëndë ushqyese që gjendet në domate – mund të rrisë cilësinë e spermës, sugjeroi një studim.

Burrat e shëndetshëm që morën ekuivalentin e dy lugëve të domateve në ditë si shtesë, u zbulua se kishin spermë me cilësi më të mirë.

Steriliteti tek meshkujt prek deri në gjysmën e çifteve që nuk mund të ngelin shtatzënë.

Ekspertët e fertilitetit thanë se duheshin më shumë studime që përfshinin burra që kanë probleme të fertilitetit.

Likopeni, si vitamina E dhe zinku që kanë qenë në qendër të studimit të mëparshëm, është një antioksidant që do të thotë se parandalon oksidimin në qelizat, dhe për këtë arsye dëmtimin.

Ajo ka qenë e lidhur me përfitime të tjera shëndetësore, përfshirë uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe disa kancere.

Të barabartë në relacion me të gjithë

Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë ti realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre.Avokati i Popullit është organ i pavarur i përcaktuar me Kushtetutë i cili i promovon dhe  mbron të drejtat kushtetuese dhe ligjore të qytetarëve…
Më tepër
Loading...