Një prej kërpudhave më të rrezikshme në botë, e quajtur ”Poison Fire Coral” u zbulua për herë të parë në veriun e largët të Australisë, mijëra kilometra nga malet japoneze dhe koreane, zona e saj e origjinës.

“Podostroma cornu-damae’ u gjet nga një fotograf në një zonë, në Queensland, para se të identifikohej nga studiuesit”, njoftoi sot universiteti ”James Cook” (JCU).

Të vdekur janë njoftuar në të kaluarën në Kore dhe në Japoni në rastin e personave që i kishin marrë këto kërpudha, me ngjyrë të kuqe, për kërpudha të tjera që hyjnë në mjekësinë tradicionale.

“Poison Fire Coral” janë e vetmja kërpudhë e njohur, toksinat e të cilës mund të absorbohen nëpërmjet lëkurës.

Loading...