Deputetët e BE kanë kundërshtuar ashpër kandidaturën e eurokomisioneres franceze, Sylvie Goulard.

Goulard u emërua nga Macron dhe u caktua nga presidentja e zgjedhur e komisionit, Ursula von der Leyen.

Ajo u kritikua nga Parlamenti Europian pas një hetimi mbi pagesat e stafit si dhe për punë konsulente fitimprurëse, gjatë kohës së saj si deputete e BE-së.

Në votimin e komitetit, Goulard u mbështet nga 29 persona ndërsa u refuzua nga 82 të tjerë.

Eurodeputetët vendosën se nuk mund të miratojnë formimin e plotë të ekipit të BE-së, nëse përfshihet Goulard.

Ata kanë kundërshtuar gjithashtu kandidatët nga Hungaria dhe Rumania.

Të barabartë në relacion me të gjithë

Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë ti realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre.Avokati i Popullit është organ i pavarur i përcaktuar me Kushtetutë i cili i promovon dhe  mbron të drejtat kushtetuese dhe ligjore të qytetarëve…
Më tepër
Loading...