Që ecja sjell shumë përfitime psikofizike, kjo dihet. Por braktisja e vetvetes në praktikën e ecjes, për të larguar trishtimin është një bekim. Përveç prodhimit të serotoninës, gjatë shëtitjeve aktivizohet edhe mekanizmi i neurotransmetuesve.

Kundër depresionit dhe ankthit

Shkenca gjithashtu konfirmon se ecja është aleati numër një kundër trishtimit. Ky aktivitet rekomandohet gjithashtu për ata që vuajnë nga sëmundje të tilla si depresioni dhe ankthi, madje edhe më mirë nëse praktikohet jashtë dhe në natyrë.

Vërtetimi i shkencës

Neuroshkencëtarët e Universitetit Princeton kanë zbuluar se ecja jo vetëm që bën mirë për t’u shpërqendruar nga problemet dhe acarimet e jetës së përditshme, por lejon që trupi dhe mendja të rigjenerohen.

Përfitimet afatgjata

Përfitimet e ecjes janë më shumë se të përkohshme. Kalimi i kohës duke ecur në natyrë është i mirë për trurin i cili, në kontakt me të dhe me mjedise të reja dhe të ndryshme, rigjenerohet vetë. Kjo përmirëson ndjeshëm gjendjen shpirtërore.

Ankthi dhe një mënyrë jetese e ulur

Studiuesit në Universitetin Princeton kryen një studim mbi njerëzit aktiv dhe të ulur. Rezultatet e studimit treguan se grupi i ulur kishte më shumë ankth dhe shqetësim se ai aktiv.

Ecja kundër trishtimit

Sipas ekspertëve, ecja kundër trishtimit është shumë e dobishme, veçanërisht nëse preferoni një shëtitje në park. Problemet, ankthet dhe shqetësimet duket se veniten dhe truri zbutet.

Loading...