Ka përdorime të panumërta të letrës së letrës së aluminit: disa nga të cilat mund t’i dini, është fakt se disa zgjidhje mund të jenë vërtet të përshtatshme në rrethana të caktuara.

Këtu është një listë e shembujve për gatim dhe pastrim por edhe për dizajn.

1.Rritni nxehtësinë e radiatorit: merrni një copë kompensatë dhe mbështilleni atë me një fletë letre alumini. Vendoseni me kujdes prapa radiatorit tuaj dhe reflektoni drejtpërdrejt në qendër të dhomës.

2.Hiqni ndryshkun nga metali: merrni një copë letër alumini, zhyteni atë në ujë dhe fërkoni ndryshkun.

3.Mbyllja e një qeseje ushqimore: vendosni ushqimin që dëshironi të mbani në qesen e ushqimit dhe vendosni pak letër alumini rreth mbylljes. Kaloni hekurin sipër dhe vuloseni fort.

4.Pastroni skarën: përdorni pincë për të mbajtur aluminin dhe copëtoni papastërtitë.

5.Vendosni letrën e aluminit nën qoshet e mobiljeve në mënyrë që t’i zhvendosni ato më lehtë.