Në disa pjesë të rrugës “Bourke” të Melbournit, në zonën e famshme për ‘shopping’ të paraparë për këmbësorët dhe qarkullimin e tramvajit, nga fillimi i tetorit është ndaluar përdorimi i cigareve, raporton Anadolu.

Administrata e Melbournit ndaloi konsumimin e produkteve të duhanit në 11 pika në zonën e cila në ditë frekuentohet nga mijëra njerëz.

Vendimi nën moton “Merr frymë lirshëm në rrugën Bourke”, hyri në fuqi më 4 tetor.

Lajmërimet në gjuhën angleze, arabe dhe kineze janë vendosur në shtyllat e sigurisë, ato elektrike, në pano, koshe të mbeturinave dhe të ngjashme.

Këtë vendim e përshëndeti qytetari i Melbournit, Joseph Guntenbun.

“Për mrekulli, më pëlqen. Eci shumë në Melbourne dhe nuk ka ndikime të ndjeshme tek unë”, tha Guntenbun.

Vendimin e përshëndeti dhe Lynn Vorne, të cilit i pengon tymi i duhanit kur vjen për ‘shopping’ në rrugën “Bourke”.

“Më bën të lumtur pasi nuk konsumoj cigare. Më pengon shumë kur dikush pranë meje konsumon cigare”, theksoi Vorne.