Një vajzë 16 vjeçare ditë më parë ka mbajtur fjalim në Parlamentin Europian.

Rea Sylejmani paraqiti problemet për dhunën dhe diskriminim gjinor. Sipas saj, me fjalimin që bëri, ajo nuk e përfaqësoi vetëm Kosovën.

“Kam folur para disa ministrave të Parlamentit dhe kam dhënë fjalimin mbi dhunën dhe diskriminim e vajzave në botë”

Atje ka folur edhe për një mangësi në sistemet arsimore. Sipas saj kjo i ka dhënë një përshtypje të mirë ministrave të vendeve anëtare të Bashkimit Europian, raporton KK.