Depresioni klinik tek femrat dhe meshkujt mund të shkaktojë trishtim dhe një humbje të interesit. Por, ai ndonjëherë mund të manifestohet në mënyra të ndryshme në njerëz të ndryshëm.

1.Lodhje

Njerëzit të cilët janë në depresion u nënshtrohen një sërë ndryshimesh fizike dhe emocionale. Ata mund të përjetojnë lodhje, ngadalësim në lëvizjet fizike, të folurit, dhe proceset e mendimit.

2.Flenë shumë ose tepër pak

Problemet e tilla të gjumit si pagjumësia, zgjohen shumë herët në mëngjes, apo e teprojnë duke fjetur, janë simptoma të zakonshme depresioni. Disa njerëz flenë 12 orë në ditë dhe ende ndjehen të lodhur, ose zgjoheni çdo dy orë. Si lodhja, problemet e gjumit janë një nga simptomat kryesore të depresionit.

3.Dhimbje stomaku ose shpine

Problemet shëndetësore si kapsllëk ose diarre, si dhe dhimbje koke ose shpine janë të zakonshme tek njerëzit që janë në depresion. Por ata shpesh nuk e kuptojnë se dhimbjet kronike dhe çrregullime të tretjes shkojnë dorë për dore me depresionin.

4.Nervozizëm

Njerëzit që janë në depresion shfaqin nervozizëm. Përveç kësaj, mendimet negative janë një tipar i përbashkët i depresionit.

5.Vështirësi në përqendrim

Depresioni mund të ngadalësojë aftësinë e një njeriu për të përpunuar informacionin, duke dëmtuar përqendrim në punë ose detyra të tjera.

6.Zemërimi apo armiqësi

Disa njerëz e shfaqin depresionin dukshëm duke qenë armiqësor, të zemëruar, ose agresiv.

7.Stres

Stresi mund të çojë në ndryshime si në trup dhe tru, e cila mund të kthehet në depresion.

8.Ankth

Hulumtimet kanë treguar një lidhje të fortë në mes të çrregullimeve të ankthit dhe depresionit.

9.Abuzimin me substancat

Abuzimi me substancat shpesh shoqëron depresionin. Alkoolikët janë pothuajse dy herë më shumë në depresion. Kjo mund të ndodhë tek burrat dhe gratë, por përdorimi i drogës apo alkoolit për të maskuar ndjenjat e pakëndshme është një strategji shumë e gabuar, në vend që të kërkojnë kujdes shëndetësor.

10.Mosfunksionim seksual

Depresioni është një arsye e zakonshme për humbjen e dëshirës dhe disfunksionit erektil (DE), dhe kjo është një simptomë që ata nuk janë të prirur për të raportuar. Problemet e performancës mund të vijnë nga depresioni. Megjithatë, ED mund të jetë rezultat i kushteve të tjera mjekësore ose medikamente (përfshirë edhe ilaçet kundër depresionit), dhe ED në vetvete nuk sinjalizon depresionin.

11.Pavendosmëri

“Kjo është një çështje në përpunimin e informacionit” dhe depresioni ngadalëson aftësinë tuaj për të vendosur.

12.Mendime për vetëvrasje

Femrat kanë më shumë gjasa për vetëvrasje, por burrat nëse marrin vendim të tillë gjejnë vdekjen.Një arsye është se ata kanë tendencë të zgjedhin metoda më vdekjeprurëse. Ata më shumë, armë zjarri dhe vrasin veten e tyre në tentativën e parë.

Të barabartë në relacion me të gjithë

Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë ti realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre.Avokati i Popullit është organ i pavarur i përcaktuar me Kushtetutë i cili i promovon dhe  mbron të drejtat kushtetuese dhe ligjore të qytetarëve…
Më tepër
Loading...