Aktivitetet fizike janë shumë të rëndësishme për linjat trupore dhe për shëndetin, por jo të gjithë e gjejnë kohën apo vullnetin për të ushtruar.

Ekspertët kanë zbuluar ushtrimin e vetëm që vë në lëvizje të gjithë muskujt e trupit. Bëhet fjalë për pompat me ulje – ngritje, të cilat janë kombinim i ushtrimeve aerobike me intensitet të lartë.

Zbuloni çfarë ndikimi ka në trupin tuaj:

Rrit fuqinë.

Pasi të bëni disa pompa, do të forconi muskujt e të gjithë trupit. Duke bërë këtë ushtrim, ju forconi barkun, gjoksin, duart, kofshët dhe bicepsat, e kështu ndërtoni trupin që keni ëndërruar.

Ul yndyrën.

Ky ushtrim është një nga më të mirët dhe më efektivët për djegien e dhjamit. Për shkak se vënë në lëvizje të gjithë muskujt tanë, ato konsiderohen si më të mirat për uljen e yndyrës. Përveç kësaj, ato janë mjaft të kërkuara, gjë që i bën edhe më efektivë, duke bërë që trupi të humbasë shumë kalori.

Mund të ushtroni në shtëpi.

Për të bërë pompa, nuk keni nevojë për pajisjet e palestrës, por për vullnet dhe durim. Kjo do të thotë që ju mund ta bëni atë në shtëpi duke përdorur vetëm trupin tuaj si një mjet.

 

Loading...
Global