Prindërit e mirë dëshirojnë që fëmijët e tyre të qëndrojnë larg problemeve, të marrin nota të mira në shkollë dhe të arrijnë shumë si të rritur. Dhe, përderisa nuk ka ndonjë recetë të caktuar për të rritur fëmijë të suksesshëm, hulumtimet psikologjike kanë treguar se janë disa faktorë që mund ta parashikojnë suksesin.

Sipas këtyre hulumtimeve, shumica e faktorëve vijnë nga prindërit. Prandaj, ju si prindër jeni përgjegjës për suksesin e fëmijëve. Ekspertët kanë treguar se prindërit e fëmijëve të suksesshëm kanë disa gjëra të zakonshme, të cilat mund t’i aplikoni edhe ju.

I nxisin fëmijët të bëjnë punë të shtëpisë

Iu mësojnë fëmijëve aftësi sociale

I nxisin të mësojnë më shumë

Iu mësojnë fëmijëve matematikë shumë herët

Krijojnë lidhje të ngushtë me fëmijët e tyre

Janë më pak të stresuar

Kanë status më të lartë socio-ekonomik

E kuptojnë rëndësinë e të ushqyerit të mirë.