Shumë njerëz kanë ndjenjën se po veprojnë dhe po bëjnë gjithçka siç duhet, por të tjerët nuk marrin reagime të duhura, ose çfarëdo që të bëjnë, njerëzit e tjerë nuk i respektojnë ato.

Kjo është kryesisht për shkak të këtyre tre gabimeve, transmeton KosovaPress:

– Ju nuk keni parime jete

Gjëja më e rëndësishme që vihet re menjëherë në çdo qenie njerëzore është nëse ai ose ajo ka vlerat dhe parimet e tij ose të saj. Nëse nuk ka, njerëzit nuk do t’i respektojnë ata pasi besojnë se personi nuk e di se ku po shkon ose si të vendoset vetë. Zakonisht, njerëz të tillë nuk dinë çfarë duan dhe zakonisht askush nuk mund të mbështetet tek ata.

– Ju injoroni qëndrimet dhe besimet e dikujt tjetër

A kritikoni veganët, pështyni ata që luajnë lojëra, i dënoni njerëzit me tatuazhe? Ku keni të drejtë të ndërhyni dhe të respektoni bindjet dhe zgjedhjet personale të të tjerëve? Nëse doni që njerëzit e tjerë t’ju respektojnë, mësoni të pranoni mendime që janë të ndryshme nga tuajat.

– Nuk njihni ose nuk respektoni hierarkinë

Këta janë zakonisht njerëzit që mendojnë se janë më të zgjuarit dhe që gjykimi dhe mendimi i tyre janë gjithmonë të mirëpritur dhe të drejtë. Ata nuk e kuptojnë se në çdo sferë të jetës ekziston një hierarki, të cilën duhet respektuar.