Valë e nxehtit gjatë tre ditëve në vijin do të kaplojë planetin tonë në fund të shtatorit, ka publikuar laboratori për astronomi pranë Institutit për fizikë të akademisë së shkencave ruse.

Vala e të nxehtit do të fillojë nga 27 shtatori, dhe do të përfundojë më 29 shtator. Gjatë dy ditëve të para prishja e magnetosferës së Tokës do të jetë më e fortë, gjegjësisht do të ngjitet në kategorinë G2, ndërsa ditën e tretë do të intensiteti do të bie i të nxehtit dhe do të stabilizohet koha, theksojnë nga ky Institut.

Vala e të nxehtit nga kategoria G2  ndikojnë në sistemin energjetik, në satelitet e tokës dhe radiovalëve me frekuencë të lartë.

Loading...
Global