Aplikacioni TikTok ka censuruar përmbajtjet LGBT në vendet që ai konsideron konservatore, përfshirë Turqinë, sipas një raporti nga Guardian.

TikTok ka më shumë se një miliard përdorues mujorë, dhe ka pasur gati 100 milion shkarkime në Shtetet e Bashkuara, dhe 250 milion në Indi.

Ndër gjërat e censuruara ishin:

“Aktivitete intime (mbajtja e duarve, prekja, puthja) midis dashnorëve homoseksualë.”

“Raporte të grupeve homoseksuale, përfshirë lajme, karaktere, muzikë, shfaqje televizive, foto.”

Disa përmbajtje që “mbrojnë [të drejtat] e homoseksualëve (paradë, parullë, etj.)” Ose “promovimin e homoseksualizmit”.