Një anëtar i departamentit të policisë në Fremont ka hasur në një moment mjaft të sikletshëm.

Sic edhe sugjeron emri, qyteti është shtëpia e fabrikës së Teslas në Fremont dhe forca e policisë lokale përdor një Model S, si një shenjë mbështetjeje.

Mercy Neës zbuloi një ndjekje mjaft të turpshme të policisë e cila shkoi mjaft keq. Sipas gazetës, një oficer u përfshi në një ndjekje me shpejtësi të lartë ku arriti shpejtësinë rreth 193 km/orë.

Tesla ishte automjeti i policisë në ndjekje, por oficeri Jesse Hartman shpejt zbuloi se kishte vetëm 6 milje (9,6 km) largësi të mbetur në bateri. Hartman thirri ndihmë dhe kërkoi që dikush të merrte përsipër ndjekjen.

Sidoqoftë, ndjekja përfundoi menjëherë pas kësaj, sepse ishte koha kur trafiku po ngarkohej shumë dhe shoferi vozistë në krahë të kundërt. Kjo e rriti rrezikun në një nivel të pakëndshëm dhe departamenti vendosi t’i jepte fund ndjekjes në emër të sigurisë.

Përkundër kësaj, Hartman radioaktoi në këtë mënyrë: “Unë kam për t’u përpjekur të gjej një stacion tarifimi për Tesla, në mënyrë që ta gjej atë përsëri në qytet.”

Sidoqoftë, ishte shumë vonë dhe pa rezultat. Sipas raportimeve, problemi ishte se dikush me sa duket harroi të ngarkonte makinën pasi përfundoi ndërrimi i mëparshëm.