Shoqata e mjekeve shqipetar te Maqedonis denon ashper aktin e dhunshem ndaj mjekut Fatmir Ferati, i cili ne kohe ka diagnostifikuar pacienten me diagnoze shume te rrezikshme dhe e ka udhezuar ne Spitalin e duhur, por fatkeqesisht pacientja nuk mbijetoi, prandaj mjeket nuk jane pergjegjes per ndrimin e jetes te pacientes ne fjale. Te jesh mjek, sidomos nje mjek qe meret me diagnoza serioze dhe jete kercenuese eshte e veshtire ne vete, per vet faktin se kohe pas kohe fatkeqesisht aq sa mundet te bej mjeksia, duhet dhene lajme te rrenda. Sidoqofte aktet e tilla, qe fatkeqesisht nuk mungojne, jane te pa arsyetueshme, dhe neglizhojne te marin parasysh faktin sesa mjeket ne fjale mundohen rreth diagnostifikimit dhe sherimit te pacineteve ne te tilla raste.