Nëse dëshironi të riktheheni në formë pas lindjes, ju duhet të ushtroheni 150 minuta në ditë. Ajo që duhet të bëni është të fokusoheni tek problemet themelore që keni. Mos mendoni vetëm palestrën si zgjidhjen më të shpejtë. Ka edhe shumë ushtrime që mund të bëni në shtëpi për t’u rikthyer në formë:

Urat do t’ju ndihmojnë që muskujt tuaj të bëhen së bashku

Kjo lëvizje ndihmon për të rregulluar muskujt e barkut dhe për t’i bërë ata bashkë, pasi janë zhvendosur gjatë shtatzënisë për të bërë vend për fëmijën.

Hapat:

-Shtrihuni në shpinë në një sipërfaqe të rehatshme, por të fortë.

-Mbajini krahët drejt në anët tuaja dhe përkulni gjunjët.

-Ngrini ijet tuaja, duke i mbajtur drejt.

-Mbajeni këtë pozicion për 10 sekonda.

Zvogëlimi i barkut

Ky ushtrim është shumë i lehtë për t’u bërë dhe mund të ndihmojë në zvogëlimin e madhësisë së barkut tuaj duke forcuar muskujt tuaj kryesor të cilët janë zhvendosur dhe kanë mbetur të dobët për shkak të shtatzënisë. Plus, ju jep mundësinë të shtrëngoni edhe muskujt e shpinës.

Hapat:

-Uluni në një sipërfaqe të rehatshme këmbëkryq dhe vendosini duart tek kofshët.

-Duke lënë prapa shpinën, sigurohuni që fundshpina juaj të jetë e ulur në dysheme.

-Përsëriteni këtë ushtrim deri në 50 herë.

Si të arrini një bark më të dobët?

Kjo lëvizje kërkon përpjekje të mjaftueshme për të llogaritur si aktivitet kardio. Kjo do t’ju lejojë të djegni kalori dhe të reduktoni sasinë e yndyrës të koncentruar në zonën tuaj të barkut pas lindjes. Plus, stërvitja e angazhon shumicën e muskujve tuaj, duke ju ndihmuar t’i tonifikoni ato.

Hapat:

-Mbështesni duart në dysheme dhe lëvizni gjurin tuaj përpara.

-Mos harroni se vetëm duart dhe këmbët duhet të jenë mbështetja juaj.

-Ky ushtrim duhet të realizohet 15 herë me nga 30 sekonda pushime.

Loading...