Ditëve të sotme, ushtrimi plank është prej më të popullarizuarve, i cili iu ka ndihmuar miliona njerëzve anë e mbanë botës që ta ndryshojnë trupin dhe ta formësojnë atë.

Ky ushtrim sfidues është një prej ushtrimeve më të mira statike me peshë të trupit që e tonifikon dhe forcon barkun, por edhe tërë trupin në përgjithësi.

Ushtrimi plank i forcon mollaqet, e djegë yndyrën në bark, i tonifikon duart dhe këmbët, por edhe e drejton shpinën.

Megjithëse mund të duket ushtrim i lehtë dhe i thjeshtë, faktikisht vetëm i lehtë nuk është!

Ushtrimi është i njëjtë me pompat, por plank është statik.

Më poshtë jua sjellim një sfidë katër javore, gjatë së cilës do ta rritni qëndrueshmërinë dhe do t’i rritni nivelet e forcës.

Në fillim, ju duroni në pozitën plank për vetëm 20 sekonda dhe gradualisht e rritni këtë kohë çdo ditë.

Posa të arrini në 4 minuta, i cili është synimi final, ju do të jeni shumë në formë dhe do të jeni të aftë t’i performoni edhe ushtrimet më të vështira.

Dita 1 – 20 sekonda

Dita 2 – 20 sekonda

Dita 3 – 30 sekonda

Dita 4 – 30 sekonda

Dita 5 – 40 sekonda

Dita 6 – pushim

Dita 7 – 45 sekonda

Dita 8 – 45 sekonda

Dita 9 – 60 sekonda

Dita 10 – 60 sekonda

Dita 11 – 60 sekonda

Dita 12 – 90 sekonda

Dita 13 – pushim

Dita 14 – 90 sekonda

Dita 15 – 90 sekonda

Dita 16 – 120 sekonda

Dita 17 – 120 sekonda

Dita 18 – 150 sekonda

Dita 19 – pushim

Dita 20 – 150 sekonda

Dita 21 – 150 sekonda

Dita 22 – 180 sekonda

Dita 23 – 180 sekonda

Dita 24 – 210 sekonda

Dita 25 – pushim

Dita 26 – 210 sekonda

Dita 27 – 240 sekonda.

Loading...