Përveç nëse jeni person i rritur e i përgjegjshëm, me siguri se nuk jeni duke i pastruar mjaftueshëm shpesh çarçafët e fjetjes.

Me siguri se përtoni të merreni me çarçafët çdo disa ditë dhe nuk e shihni të arsyeshme t’i pastroni shpesh.

Por, sa shpesh në të vërtetë duhet t’i pastroni çarçafët?

Neil Robinson, ekspert, këshillon që çarçafët t’i pastroni siç duhet të paktën çdo gjashtë muaj.

Kjo duhet të bëhet në mënyrë që të largohen të gjitha ndyrësirat që gjenden aty, por edhe qelizat e vdekura të lëkurës që akumulohen.

Nëse vuani nga alergjitë, është e rëndësishme që t’i pastroni çarçafët edhe më shpesh.