Rreth 561,000 njerëz kanë borxhe të tepruara në Zvicër, 118,000 më shumë sesa në vitin 2016, sipas konsulentëve financiar CRIF dhe shërbimit online për krahasimin e çmimeve Comparis.ch.

Situata është “veçanërisht alarmante” në Zvicrën që flet frëngjisht: Neuchâtel ka nivelin më të lartë të debitorit (10.9%), e ndjekur nga Gjeneva (10.4%). Në të kundërt, Appenzell Inner Rhodes raportoi 1.6% dhe Uri 3%, përcjell albinfo.

Burrat janë dukshëm më shumë në borxhe sesa gratë, megjithëse midis moshës 18-25 vjeç, burrat dhe gratë janë pothuajse njësoj në “të kuqe”, shkruan Sëissinfo.ch.

Norma e debitorit përfshin të gjithë individët që banojnë në Zvicër, të cilët ndonjëherë është dashur të deklarojnë borxhin, të cilët kanë pasur asete të konfiskuara, të cilët mbajnë një vepër të paracaktuar ose që janë në proces të mbledhjes së borxheve.

Sipas Comparis, rreth 13% të Zvicrës tashmë janë refuzuar për kredi.