Dhënia e deklaratës të personit të dyshuar nuk është veprim procedural, që nënkupton se mbrojtja, gjegjësisht deklaratë, mund të jepet edhe në afatin e përcaktuar ligjor kur kryhet kontroll të provave, tha sot Prokuroria Publike pasi avokati i dyshuarit të parë në rastin “Reket” Bojan Jovanovski, Sasho Dukovski tha se ka ndodhur precedent gjatë deklaratës së Boki 13 ku i është dhënë vendim për hetim e përfunduar.

“Pas analizës së përgjithshme të materialeve të grumbulluara dhe dëshmive verbale, prokurori kompetent i Prokurorisë Themelore Publike për Ndjekje të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit që vepron në lëndën të njohur në opinion si “Reket”, e ka përfunduar procedurën hetimore për personat e dyshuar.Prej sot afati rrjedh për 15 ditë për kontroll në dëshmitë për personat e parë të dyshuar dhe e drejta e mbrojtjes së propozojë dëshmi në dobi të të të dyshuarve”, kumtuan nga PTHP.

Informojnë se nesër do të thirret personi i tretë i dyshuar, i cili njëherit do të informohet edhe për përfundimin e procedurës hetimore.