Ëndrra e fluturimit në të vërtetë është nevojë që të vendosim kontrollin mbi dikë apo mbi diçka – shpjegojnë ekspertët (interpretuesit e ëndrrave). Dhe nuk është aq e rrallë

Shfaqet te vogëlushët, në mënyrën intensive dhe piktoreske, por edhe te personat fantazues.

Në moshën e vonshme mund të na paralajmërojë që kemi frikë nga kontrolli i tepruar mbi ndonjë aspekt të jetës ose që frikësohemi që dikush në ankth përpiqet të na sabotojë, të na vjedhë lirinë.

Kur në atë gjumë vrapojmë nëpër ajër duke ndier erën, është shumë e sigurt që në realitet përpiqemi të shmangemi nga ndonjë situatë e pakëndshme dhe e vështirë.

Dhe, derisa ëndërrojmë, jemi të lumtur. Këtë e ka thënë edhe Artemidori, interpretues i famshëm grek i ëndrrave, derisa të tjerët më vonë vetëm e kanë pranuar dhe plotësuar shpjegimin e tij.

Nëse ëndërrojmë që gjatë verës fillojmë vrullshëm të rrëzohemi, është e mundshme që kemi frikë nga dështimi në punë.

Nëse kemi fluturuar shumë lart, do të thotë që kemi probleme në martesë apo në lidhje me partnerin.

Fluturimi mbi ujëra të turbullta është paralajmërim që kemi armiq të cilët përpiqen të bëjnë diçka kundër nesh, ndërkaq nëse na shfaqet dielli, do të thotë që brengosemi pa arsye për diçka.

Mirëpo, ekspertët thonë që gjithsesi është mirë kur na ndodhë ëndrra e tillë, sepse na liron nga tendosja dhe ankthi.