Shiu i madh që ka rënë mbrëmë ka përmbytur Zagrebin dhe disa pjesë të Kroacisë.

Zjarrfikësit patën qindra ndërhyrje për shkak të përmbytjeve të bodrumeve, shtëpive dhe shkollave.

“Ka qindra ndërhyrje për të pompuar ujë. Gjithçka filloi rreth orës 19:00 pasdite dhe nuk kaloi fare” i tha agjencisë së lajmeve Hina, Miroslav Merçep, komandant i ndërrimit të Departamentit të zjarrfikësve të Zagrebit, transmeton Klan Kosova.

Vetëm Qendra e Qarkut të Zagreb ka marrë më shumë se njëqind thirrje të qytetarëve.

Në shumicën e rasteve, kishte një rrezik trafiku (sasi e madhe uji në trotuar), kanalet e bllokuar të kullimit, përmbytja e bodrumeve, bodrumeve të shtëpive familjare dhe lokaleve afariste dhe oborreve.

Departamenti i zjarrfikësve kishte rreth 150 ndërhyrje në zonën e qytetit të Zagrebit dhe rreth 40 ndërhyrje në zonën e Qarkut të Zagrebit.