Ndërron jetë ish-presidenti francez Jacques Chirac. Ish-presidenti u nda nga jeta në moshën 86-vjeçare, ndërsa lajmi u konfirmua për mediat franceze nga burime familjare. “Presidenti vdiq këtë mëngjes në mesin e të dashurve të tij”, -pohoi dhëndri i tij, Frèdèric Salat-Baroux. Për shkak të problemeve shëndetësore, ish-zyrtari ishte shkëputur nga jeta politike dhe publike. Në vitin 2005 ai pësoi një goditje në tru, pak para se të linte Pallatit Elize Elysiumin, ndërsa kaloi disa kohë në spitale. Vitet e fundit ai i kaloi në shtëpinë e tij në Paris bashkë me gruan, Bernadette. Chirac ishte presidenti i Republikës Franceze nga 1995 deri në 2007, ish-kryebashiak i Parisit, kryeministër dhe president i Këshillit Evropian. Kujtojmë se gjatë kohës që ai ishte kryebashkiak i Parisit, më 1978, Këshilli Bashkiak i kryeqytetit francez, miratoi emërtimin e sheshit “Place di Skanderbeg”, në ndër të shqiptarëve që jetonin në këtë vend si dhe të heroit tonë kombëtar. Shirak kishte shërbyer si president i Francës prej vitit 1995 e deri më 2007. Ai po ashtu kishte qenë kryeministër i Francës në dy raste, prej vitit 1974 e deri më 1976 dhe prej 1986 e deri më 1988. Ai kishte qenë president i Francës edhe gjatë kohës së intervenimit të NATO-s në Kosovë më 1999.