Prodhuesi gjerman dëshiron të rrisë pjesëmarrjen e tij në tregun e vetëm më të madh të makinave në botë.

Mercedes ka njoftuar se do të ndërtojë një SUV elektrik EQC, më pas një sedan sportiv AMG A35L Sedan dhe SUV kompakt të lansuar së fundmi, si pjesë e një ndërmarrje të përbashkët gjermano-kineze BAIC në këtë vend, raporton AutoNews.

Mercedes EQC do të bëhet SUV i parë luksoz që do të prodhohet në Kinë, ndërsa A35L Sedan do të jetë modeli i parë AMG që do të bëhet në vendin më të populluar në botë. Prodhuesi gjerman në të njëjtën kohë do të shmangë pagesën e tarifave të larta për këto tri modele, të cilat do t’i bënte nëse këto automjete do të importoheshin në Kinë nga një vend tjetër.

Ndryshe, Mercedes do të prodhojë edhe dy SUV të tjerë, GLA dhe GLC, përveç SUV të njoftuar GLB dhe GLC. Versione të zgjeruara të sedanëve A-Class, C-Class dhe E-Class prodhohen gjithashtu në Kinë.

Gjatë gjashtë muajve të parë të vitit 2019, Mercedes prodhoi 282,000 automjete në Kinë, një rritje prej 12% krahasuar me të njëjtën periudhë 2018.