Shefi i diplomacisë gjermane Hajko  Mas e përshëndeti  vendimin e Bundestagut të japë  dritë të gjelbërt për fillim të negociatave për anëtarësim të Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në BE.

Mas vlerësoi se mbështetja e Bundestagut gjerman për hapje të negociatave  me Shkupin dhe Tiranën është sinjal i rëndësishëm”, transmetoi Dojçe Vele.

“Vendimi e nënvizon vlerën  të cilën Ballkani Perëndimor e ka për BE-në. Njëkohësisht qartë vihet në njohuri se reformat vlerësohen. Të dy vendet duhet t’i vazhdojnë përpjekjet reformuese, për ta vazhduar rrugën drejt BE-së. Unë jam i bindur se qasja e kushtëzuar e Bundestagut do të bind edhe të tjerë në BE ta miratojnë fillimin e negociatave”, deklaroi ministri gjerman i punëve të jashtme Hajko Mas.