Është e lehtë të dallosh shëmbin Katskhi. Arrin deri në ajër si një rrokaqiell dhe është thuajse 1300 metra mbi tolë. Por nuk është prej qelqi dhe çeliku. Kjo mrekulli natyrore është një monolit gëlqeror.

Një shkëmb lartues që dominon peizazhin kodrinor në një pjesë të largët të Gjeorgjisë.

Ka qenë një sit me rëndësi fetare që kthehet në kohërat pagane. Aktualisht, Kisha Ortodokse Gjeorgjiane mban një manastir në vendin që të lë pa frymë.