FIFA ka zgjedhur edhe lojtarin më të mirë të vitit (2018/19).

Ceremonia e madhe e FIFA-s e mbajtur në Milano kishte vëmendjen më të madhe tek çmimi për lojtarin më të mirë të vitit.

Tre finalistët e kësaj gare ishin Virgil Van Dijk i Liverpool, Lionel Messi i Barcelonës dhe Cristiano Ronaldo i Juventus

Çmimi për lojtarin më të mirë të vitit nga FIFA i takoi ylli të Barcelonës, Lionel Messi, i cili shkëlqeu në Ligën e Kampionëve dhe dominoi absolutisht La Ligan.