Kryteari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari gjithë kur përballet me ministrin e Arsimit, Arbër Ademin bëhet nervoz dhe me pas kërkon falje për gabimet që i ka bërë si kryetar me arsimin fillor dhe të mesëm në Gostivar. Ai kur mori përsipër ti ndërojë drejtorët ku më pas Ministria e Arsimit ia mori kopetencat, e pranoi publikisht se kishte vepruar jashtëligjshëm dhe kërkoi falje edhe ministrit Ademi edhe opinionit.

Portali TetovaSot ka arritur të kuptojë se pse Doktor Taravari bëhet nervoz me Arbër Ademin, ja edhe aryeja

 

Këto janë të arriturat e Arbër Ademit për 15 muaj qeverisje me Ministrinë e Arsimit. 

 

Rritja e rrogave +10,8% (2018-2019)
Ligji i ri për arsim fillor dhe Ligji për mësimdhënës dhe bashkëpuntorë profesional në arsimin fillor dhe të mesëm, që sjellin një sërë reformash në arsim.
Programe të reja në lëndën e arsimit muzikor.
Promovimi i arsimit të mesëm profesional përmes fushatës “EDHE E MESME EDHE E VLEFSHME”
Pas shumë kohësh u përpilua lista e re e lektyrave!

Sallë të re sportive në ShF “Murat Labunishti” në STRUGË!
Sallë të re sportive në ShF “Sabedin Bajrami” në BOGOVINË!
Sallë të re sportive në ShF “Mustafa Kemal Ataturk” në GOSTIVAR!
Sallë të re sportive në ShF “Jeronim De Rada” në ÇERKEZ!
Sallë të re sportive në ShF “Rexhep Voka” në SHIPKOVICË!
Sallë të re sportive në ShF “Sami Frashëri” në GLLUMOVË!
Sallë të re sportive në ShMK “Saraj” në SARAJ!
Sallë të re sportive në ShF “Faik Konica” në TEARCË!
Sallë të re sportive në ShF “Kultura” në Mateç – LIKOVË!
Sallë të re sportive në ShF “Faik Konica” në Greshnicë – KËRÇOVË!
Sallë të re sportive në ShMK “Pero Nakov” në KUMANOVË!
Sallë të re sportive në ShF “Andon Zako Cajupi” në Hotël – LIKOVË!
Sallë të re sportive në ShF “Vera Ciri Viri Trena” në DOLLNEN!

Ndërtimi i kulmit në ShF “Jeronim De Rada” si dhe renovim i brendshëm në Çerkez!
Ndërrimi i dritareve dhe dyshemes në ShF “Përparimi” në Çegran – GOSTIVAR!
Rekonstruimi i klasave në ShF “Kiril dhe Metodi” në Falish – TETOVË!
Ndërrimi i dritareve, nyjeve sanitare dhe dysheme në ShF “Bajram Shabani” në KUMANOVË!
Ndërrimi i kulmit, rekonstruimi i dy krahëve dhe nyjeve sanitare në ShF “Vasil Gllavinov” në ÇAIR!
Renovimi i objektit të djegur në ShF “11 Tetori” në Novosellë – BOGOVINË!
Ndërrimi i sanitarive në ShFK “Panajot Ginovski” Butel – SHKUP!
Ndërrimi i kulmit, dritareve dhe nyjeve sanitare në ShF “Bajram Shabani” në Kondov – SARAJ!
Ndërrimi i kulmit në ShF “Naim Frashëri” në KUMANOVË!
Nxemjet në ShF “Lirija” në DOLLNEN!
Ndërrimi i dyshemes dhe dritareve në ShFK “Josip Broz Tito” në STRUGË!
Ndërtimi i konviktit studentor (UT) – TETOVË!