Rregullat e higjienës na kanë mësuar të ndërrojmë çdo ditë të brendshmet dhe merret si e mirëqenë që këto rregulla ndiqen nga të gjithë. Ja çfarë ka dalë nga një hulumtim që ka patur si protagonist ndërrimin e të brendshmeve.

Një studim i kohëve të fundit ka zbuluar disa rezultate me të vërtetë tronditëse dhe mbresëlënëse në lidhje me higjienën, veçanërisht atë intim të personave të intervistuar.

Me sa duket ka disa njerëz mund të bëjnë pa një pastrim të këndshëm të përditshëm. Ky nuk është një faktor që shqetëson kryesisht atë, por edhe të gjithë ata që e rrethojnë. Prandaj është një çështje edukimi, sepse askujt nuk i pëlqen të hipë me autobus dhe të nuhasë erën e pakëndshme të lëshuar nga pasagjerët e tjerë. Dhe respekti, sepse si qenie njerëzore, ne jemi gjithashtu shoqërorë dhe gjithmonë në kontakt të ngushtë me dikë tjetër.

Një studim i një marke të njohur për të brendshme femrash zbuloi se sa ditë gjysma e të anketuarve nuk kanë ndërruar të brendshmet. Sipas të dhënave të zbuluara, gjysma e personave që kanë kryer studimin, nuk i ndërrojnë të brendshmet, madje as për 3 ditë me radhë. Kjo përbënte 46% të të anketuarve, një numër që është padyshim shqetësues dhe fatkeqësisht nuk mbaron me kaq. Rreth 13% e të anketuarve pranuan se përdorin të njëjtat të brendshme për një javë.

Burrat i ndërrojnë rrobat më rrallë

Një studim britanik i kryer nga Mulberry’s Cleaners në 2017 nxori në pah një faktor tjetër të rëndësishëm. Sipas hulumtimit në fakt, shumica e baktereve që mbesin në liri të pastër vijnë nga makinat larëse që nuk janë të higjienizuara sa duhet. Pikërisht për këtë arsye, ekspertët rekomandojnë që të shmangni gjumin me të brendshme.

Gjithashtu ekspertët ritheksojmë që është shumë e rëndësishme të ndryshosh të brendshmet çdo ditë. Jo vetëm nga respekti për të tjerët, por edhe për veten tonë. Në fakt, mbathjet janë një tokë pjellore për bakteret që janë të dëmshëm për shëndetin tonë.

Rreziqet me të cilat përballeni nga mungesa e higjienës adekuate personale

Këtu janë pasojat kryesore me të cilat përballemi në mënyrë të rrezikshme:

Infeksione të traktit urinar

Pneumoni

Candida

Infeksione të gjakut

Escherichia coli

Të brendshme duhet të lahen me lavatriçe në 30-40 ° duke përdorur një pastrues me oksigjen aktiv nëse është e mundur. Nëse në vend të kësaj në familje ka një person që vuan nga ndonjë sëmundje, është më mirë të rritet temperatura në 60°.

Loading...
Global