Kryetari i komisionit për çështjet Evropiane në parlamentin e Maqedonisë së Veriut Artan Grubi thotë se Shkupi pret një vendim pozitiv në muajin tetor lidhur me hapjen e negociatave për anëtarësim në BE. Sipas tij vendi e meriton një vendim të tillë, pasi i ka bërë detyrat e shtëpisë, duke përmendur ndër të tjera zgjidhjen e një konflikti të gjatë me Greqinë fqinje lidhur me çështjen e emrit.
 
Zoti Grubi ndodhet për një vizitë në Uashington së bashku me disa deputete të parlamentit të Maqedonisë së Veriut. Gjatë intervistës për Zërin e Amerikës deputeti i BDI-së flet dhe mbi propozimin e partisë së tij për hetimin e pastërtisë së figurës së përfaqësuesve të sistemit të drejtësisë dhe funksionarëve publikë, pritshmëritë pas shpërbërjes së Prokurorisë së Posaçme si dhe shanset e miratimit të projekligjit për prokurorinë publike.