Me 476 Po, 122 Kunder dhe 16 Apstenim Bundestagu miratoi nisjen e bisedimeve me Maqedoninë e Veriut. I pranishëm në seancën direkte në Bundestag ishte edhe zv/kryeministri Bujar Osmani i cili në proflini e tij falenderoi Gjermaninë për mbështetjet e madhe që i jep në nisjen e bisedimeve. “Danke Deuchland” shkroi shkurt Osmani pasi kaloi me 476 vota PO.