Ekziston një bon-ton i mirë përpara se të shkoni te mjeku dhe gjëra që nuk duhet të bëni.

Kjo është ajo që ju duhet të merrni në konsideratë për të ndihmuar mjekun tuaj për të bërë diagnozën sa më të lehtë të jetë e mundur.

Mos merrni ilaçe vetë

Arsyeja pse shkoni te mjeku është vetëm që ai të vlerësojë simptomat që keni. Nëse vizitoni mjekun për shkak të një të ftohti ose një problemi tjetër shëndetësor, mos merrni asnjë ilaç vetë për të ndihmuar mjekun tuaj të shohë shëndetin tuaj të vërtetë.

Nëse keni marrë edhe ilaçe për dhimbje të padurueshme, sigurohuni që ta përmendni këtë kur vizitoni mjekun tuaj.

Mos bëni manikyr të thonjve para vizitës te dermatologu

Kjo është shumë e rëndësishme pasi thonjtë tregojnë shumë për shëndetin tuaj. Dermatologu mund t’ju kërkojë të shikoni thonjtë tuaj për të parë ngjyrën dhe strukturën e tyre dhe të bëni një analizë të shëndetit tuaj.

Në shumicën e rasteve, sëmundja e zemrës, anemia dhe diabeti mund të njihen duke parë vetëm thonjtë tuaj.

Mos pini alkool para se të jepni gjak

Alkooli qëndron në trupin tuaj më gjatë se sa mendoni. Ju nuk duhet të pini alkool të paktën 24 orë para vizitës suaj në laborator ose dhënies së gjakut.

Mos vendosni parfumin para mamografisë

Përveç parfumeve, kjo vlen edhe për deodorantët ose antiperspirantët. Arsyeja është se ato përmbajnë alumin, i cili mund të komprometojë rezultatet e provës, dhe në disa raste të çojë në “rezultate false”.

Pini shumë ujë dhe hani normalisht

Para çdo vizite te mjeku sigurohuni që të mos jeni të dehidratuar pasi mungesa e ujit ndikon në shumë nga simptomat në trupin tuaj.

Rekomandohet gjithashtu të hani ushqim të shëndetshëm dhe të ekuilibruar. Shmangni ushqimet e skuqura.

Gjëja më e rëndësishme është të pyesni mjekun tuaj gjithçka që ju intereson dhe kurrë të mos përpiqeni të fshihni disa simptoma pasi kjo mund të jetë çelësi për të bërë një diagnozë.