Frika dhe paniku që ka shkatuar tërmeti ka bërë që qytetarët sonte të qëndrojnë në qiell të hapur.

Në Ndroq disa qytetarë shikohet që kanë nxjerrë dyshekët për të fjetur jashtë sonte.

Edhe Emergjencat Civile kanë bërë thirrje që të mos qëndrojnë në banesa sonte.

Sonte do të ngrihen 6 kampe për tu ardhur në ndihmë qytetarëve.