Risto Novacevski, një punonjës i Diamed Maqedonisë, të cilin drejtori i Fondit të Sigurimeve Shëndetësore Dan Donçev akuzoi se ishte pronar joformal i kompanisë, të cilit iu paguan shuma të larta dhe hapi një llogari bankare të huaj në të njëjtën ditë kur paratë u transferuan nga blerësi suedez, mohon pretendimet nebuloze të Donçevit të bëra në një konferencë shtypi në qeveri.

Edhe pse në çdo dokument duhe të jenë dy nënshkrime të drejtorëve të Fondit SHëndetësor, të Dan Donçevit dhe Orhan Ramadanit, nuk dihet ende nëse në gjithë këtë aferë është edhe nënshkrimi i drejtorit Ramdani. Nga MASH vazhdojnë të heshin për skandalin i cili pritet të shpërthej dita ditës.

Ju paraqesim të gjithë reagimin e Novaçevskit. 

“Pretendimet se jam paguar nga viti 2014-2017, 10,000,000 den. në paga, 17,000,000 den tarifa të ndryshme, 9,000,000 den pagesa në para të gatshme dhe 12,000,000 den. Unë jam tërhequr nga ATM.

E vërteta është se nga viti 2014-2017 më paguan 17,503,090 denarë. në bazë të pagave dhe shpërblimeve për punë të suksesshme, për të cilat unë i kam paguar siç duhet të gjitha detyrimet ndaj shtetit. Karta e biznesit nuk është përdorur kurrë nga unë. Kjo do të thotë që unë kurrë nuk kam tërhequr fonde nga ajo kartëvizitë. Edhe mua nuk më është paguar asnjë qindarkë nga tavolina e arkëtarit.

2. Ju pretendoni se Vera Ivanova nuk është pronare e ligjshme e Diamed Maqedonia dhe bashkëpronarët dhe dyshoni se pronari i vërtetë jam unë, ose përmes meje, Kryeministri Nikolla Gruevski.

E vërteta është se Vera Ivanova u ka thënë publikisht mediave se ajo është pronare e vetme e “Diamed-Maqedoni” dhe të gjitha kompanive të lidhura. Gjithashtu, pasi “Diaverum” pagoi paratë në faturat, Vera Ivanova paraqiti një taksë pranë DAPpër taksën e të ardhurave më 14.11.2018. DAP lëshon një vendim për pagesa tatimore.

3. Ju pretendoni se në të njëjtën ditë kur fondet janë paguar në llogari, unë hapa një llogari me të njëjtën bankë.

– E vërteta është se llogaria është hapur në 18.03.2018. në një kohë kur ju tashmë e kishit shkruar dhe dëbuar Diaverum. Qëllimi i hapjes së llogarisë ishte të planifikonte që Vera Ivanova të investonte në projekte të huaja dhe të ri-angazhohej prej saj. Pasi Vera Ivanova pa që problemet me ju do të ishin afatgjata dhe planet e saj të zhvillimit të biznesit do të dështonin, jashtë RM, rreth Prill / Maj 2019 mbylla llogarinë time, e cila nuk u aktivizua fare nga asnjë transaksion.

Nëse ajo llogari do të ishte hapur me qëllimin e asaj që pretendoni, unë do ta kisha përdorur atë në të njëjtën ditë që paratë u transferuan – pa problem.

– Këto janë të vërtetat dhe përgjigjet e akuzave tuaja të rreme. Tani keni 5 ditë për të dokumentuar pretendimet tuaja ose kërkoni falje nga i gjithë publiku maqedonas me të njëjtin intensitet për të cilin më akuzuat, përndryshe do të pasojë një proces gjyqësor.

Unë kam një pyetje për Ju si çuar i  qytetarëve të siguruar shëndetësor  në Maqedoni. Shpjegoni pse pasi “u keni thënë” investitorëve nga “Diaverum” suedez se është një tender penal dhe një kompani e dyshimtë që e ka marrë atë, ju do të auditoni tërë procesin, se do të ketë një hetim etj. Në vend që të anuloni një tender të tillë, nëse do të ndodhte kështu, ju nuk keni ngritur padi në Paris. Në vend të kësaj, ju keni paguar paraprakisht 4 ose 5 gjobë në vlerë prej rreth 3,000,000 euro kompanisë “kriminale” “Diamed-Maqedoni” dhe kështu dëmtuat buxhetin e Republikës së Maqedonisë. Për të përsëritur 3,000,000 euro në një kohë kur të protestuarit dhe mjekët për traktate dhe paga më të larta po ju protestonin, kur nënat po qanin për para për të trajtuar fëmijët e tyre jashtë vendit, kur duheshin më shumë fonde për personat me sëmundje të rralla, etj/. 

Ja reagimi në gjuhën maqedonase

Новачевски му одговори на Дончев: Ви се погоди печалбата во Македонија, затоа и се вративте?