Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, në një fjalim të Asamblesë së Përgjithshme Parlamentare të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, ka thënë se muslimanët janë viktima të shpeshta të gjuhës së urrejtjes.

Erdogan theksoi se gjuha e urrejtjes nuk duhet ngatërruar me lirinë e mendimit. “Muslimanët janë viktimat më të shpeshta të gjuhës së urrejtjes.Gjuha e urrejtjes asnjëherë nuk duhet të ngatërrohet me lirinë e mendimit. Turqia do të vazhdojë t’u prijë përpjekjeve efektive për të luftuar islamofobinë në rritje, racizmin dhe gjuhën e urrejtjes.”