Deputeti i VMRO-DPMNE-së Ilija Dimovski, në një debatin televiziv “24 Analiza”, tha që sondazhet treguan mosbesim në prokurorinë publike dhe sistemin gjyqësor.

“Të mos flasim për PSP-në. Problemi më i vogël janë politikanët, biznesmenët që kanë pesë banka dhe duan t’i investojnë ato. Ndërsa asnjë sistem gjyqësor nuk ka arsyetimin ekonomik për iniciativën ekonomike, qeveria nuk ka asnjë koncept se si t’i adresojë këto çështje, besimi në sistemin e drejtësisë ka rënë ndjeshëm në dy vitet e fundit. Ne mund të mbështesim me garanci të forta se kontrolli i këtij sistemi është përtej kontrollit të LSDM-së. Fëmijët e njerëzve nga Këshilli i Prokurorëve Publikë janë të punësuar në PSP, ju nuk pranoni ta shqyrtojmë atë në Komisionin Hetimor Parlamentar”, tha Dimovsk.

“Si të besojnë njerëzit kur dëgjojnë se si po zgjidhen? Problemi është gjyqtarët. Ata merren vesh në telefon. Ahmeti është qesharak për mua, i cili do të thoshte: Kush do të na mbronte nëse kishte krime? Kështu që gjyqtarët që keni caktuar ju mbrojnë”, tha nënkryetari dhe deputeti i LSDM-së, Muhamed Zekiri.