Messi nuk ka arritur të fitojë çmimit për Golin më të mirë për vitin 2019.

Atë e ka fituar Daniel Zsori për golin e shënuar në Hungari në mes të Debrecen FC v Ferencvaros TC (Liga e Parë e Hungarisë, 16 shkurt 2019).

Përvec Lionel Messit, i nominuar ishte edhe Juan Fernando Quintero (Kolumbi): për golin e shënuar mes River Plate v. Racing Club (Superliga e Argjentinës, 10 shkurt 2019).

Messi eshte i nominuar edhe per cmimin The Best si dhe per 11-shen e vitit.