BBC po eksploron industrinë që lulëzon dhe që është turizëm i errët.

Pavarësisht nëse është vendi i një fatkeqësie natyrore, genocidi ose burgosjeje, vendet e dhimbjes, turpit dhe “trashëgimisë që dhemb” janë duke u rritur në popullaritet për vizitorët e turistët nga e gjithë bota.

Nëse vendet plot diell dhe rërë nuk janë në shijet tuaja atëherë shikoni zgjedhjen tonë të destinacioneve më të mira të turizmit të errët në planet, nga burgjet e mëparshme deri në qytetet e frikshme të egër.

1. Chernobyl, Ukrainë

2. Pompei, Itali

3. Aushvic, Poloni

4. 9/11 Memorial, New York

5. Ishulli Robben

7. Rrjeti Titanik, Oqeani Atlantik

8. Burj Al Babas, Turqi

9. Choeung Ek Kills Fields, Kamboxhia