Ritmet e jetës moderne, punës (e cila shpesh mungon), taksat, fëmijët, shëndetësia: gjithçka mund të jetë një burim stresi dhe nganjëherë përfundon duke u bërë kaq i zakonshëm saqë as nuk e vërejmë.

Prandaj do të jetë mirë të mbani mend tetë sinjale stresi që mund të na japin alarmin dhe të na ndihmojnë të shërohemi para se të jetë vonë, ose para se i ashtuquajturi sindrom i stresit të shkaktojë dëme në shëndetin tonë, si fizik ashtu edhe mendor.

Një shenjë stresi mund të jetë mungesa e durimit: nëse shqetësoheni edhe për një vonesë të vogël, ndoshta është për shkak se jeni i stresuar dhe nuk e dini.

Një tjetër tregues i stresit mund të jetë fakti që nuk mund të mos mendoni për problemet. Provoni të shikoni një film dhe pas gjysmë ore ju humbni vëmendjen e komplotit sepse ju vjen ndër mend se duhet të paguani një faturë ose ta përfundoni atë praktikë të mallkuar në zyrë.

Ju nuk mund ta mbani nën kontroll peshën tuaj. Stresi mund të ndikojë në oreksin tuaj, duke bërë që ju të hani shumë ose shumë pak, pra luhatje në peshë.

Ju jeni shpesh në një humor të keq ose ndoshta kaloni shumë shpesh dhe shumë shpejt nga kënaqësia në trishtim.

Libido. Me stresin, ulet dëshira për të bërë dashuri.

Ju keni probleme me gjumin. Ju flini vonë dhe zgjoheni shumë herët.

Ju bien flokët. Alopecia (rënia e flokëve) dhe stresi shpesh shkojnë krah për krah.

Shpesh ndjeheni të mërzitur, veçanërisht në ato raste kur ndiheni të detyruar të bëni një punë edhe nëse jeni të lodhur.