Si ta dimë nëse miku ynë me katër këmbë na do vërtet? Ai nuk flet dhe ndonjëherë dyshojmë se është me ne vetëm sepse e ushqejmë atë. Por ka shenja që, të cilat nëse interpretohen mirë, pa dyshim mund të na sqarojnë nëse qeni ynë na do.

Ai lëpin fytyrën. Aq sa mund të neverisë disa prej nesh, kjo është një shenjë e sigurt e dashurisë. Midis qenve, pastrimi i flokëve të njëri-tjetrit është një shenjë e dashurisë dhe vëmendjes dhe është gjithashtu kur qeni e bën atë drejt nesh. Ai na do dhe dëshiron që ne të jemi gjithmonë “të pranishëm”.

Ai “kujdeset” për ne kur jemi të sëmurë ose të plagosur. Kjo është një sjellje që qentë e trashëgojnë nga ujqërit, të cilët shpesh lëpijnë plagët e njëri-tjetrit në përpjekje për t’i kuruar ato. Qeni përpiqet të bëjë të njëjtën gjë me ju, që do të thotë se ai me të vërtetë kujdeset për ju.

Ai ndan lodrat e tij me ju. Ai mund ta bëjë këtë ose sepse dëshiron të luajë ose sepse dëshiron t’ju ofrojë një dhuratë si një shenjë dashurie dhe miqësie. Në të dy rastet, ai ju do!

Ai dëshiron përkëdheljet pas ngrënies. Siç është e natyrshme, ushqimi është gjëja më e rëndësishme për qenushin tuaj, por nëse pasi të keni ngrënë ju kërkon vëmendje, atëherë do të thotë që të paktën të vini në vendin e dytë në shkallën tuaj të përparësisë.

Ai dëshiron të flejë në shtrat me ty. Epo, kuptimi këtu është transparent: qeni juaj ju do dhe kërkon erën dhe ngrohtësinë tuaj.

Ai ju ndjek përreth shtëpisë. Njësoj si më lart: qeni juaj ju do dhe nuk dëshiron të ndahet nga ju, edhe kur shkoni në banjë!

Imitmi. Imitimi i veprimeve të të tjerëve është një shenjë e qartë e empatisë. Qeni është në lidhje me ju. Nëse nuk reagon fare, atëherë po që duhet të shqetësoheni.

Është i qetë kur largoheni. Ai e di me siguri se do të ktheheni dhe ju beson.