Periudha e shtatzënisë, është një ndër kohët më të bukura dhe njëherësh më e rrezikshmja në jetën e një gruaje. Kjo pasi shumë prej gjërave që keni bërë para shtatzënisë, nuk është e sigurt gjatë kësaj periudhe. Kjo përfshin:

Pastrimi i përgjithshëm

Pothuajse çdo agjent pastrimi është i ngarkuar me kimikate të ashpra ose toksina. Nëse lëkura juaj vjen në kontakt me disa substanca reaktive në këto pastrues, mund të shkaktojë reaksione alergjike, potencialisht të dëmshme. Disa gra përjetojnë më shumë ndjeshmëri në lëkurën e tyre gjatë shtatëzanisë së tyre dhe mund të zbuloni se ju reagoni edhe ndaj produkteve të përbashkëta hipoalgjike që keni përdorur para shtatzënisë.

Pastrimi i plehrave

Me të gjitha mjetet, por sa më shumë të jetë e mundur, lëreni që këtë punën e mbeturinave ta bëjë dikush tjetër. Macet priren të mbajnë parazit Toxoplasma të cilat mund t’i kalojnë personit që pastron fecesin e maces. Kjo shpesh mund të çojë në infeksione, të cilat janë të dëmshme për shtatzëninë tuaj dhe përfundimisht shkakton pikëllim emocional.

Pastrimi i banjës

Nga vëllimi i kimikateve të përdorura në agjentët e pastrimit të bërë posaçërisht për tualete dhe banjo, kjo detyrë duhet të jetë e shmangur gjatë tërë kohës. Tymet nga agjentët e pastrimit konsiderohen të dëmshëm për fëmijën

Lëvizja e peshave të rënda

Ashtu si me pastrimin e përgjithshëm dhe punët e rënda, duke lëvizur sende të mëdha mund të përkeqësojë tendosjen në shpinën tuaj.