Pesë këshilla për të përmirësuar marrëdhëniet tuaja.

1. Shprehni mirënjohjen tuaj

Një mënyrë e madhe për të forcuar lidhjen me partnerin tuaj, anëtar të familjes apo mik është të shprehim mirënjohjen – dhe ne nuk po flasim për një ushtrim të mirësjelljes, ku ju thoni “faleminderit”. Mirënjohja e vërtetë shtrihet në njohjen përzemërt të vlerësimit tuaj për tjetrin.

2. Zbatimi i raportit 5:1

Hulumtuesi John Gottman tregon: Që një marrëdhënie të lulëzojë dhe të lundrojë në ujërat e jetës më të mirë, ne kemi nevojë për të rritur kontributet pozitive në mënyrë që ne të kemi një raport 5:1 gjëra pozitive, kundrejt ndërveprimeve negative. Kjo do të thotë se për çdo ndërveprim negativ që keni me partnerin tuaj, anëtar të familjes apo mik, ju keni nevojë për 5 gjëra të tjera positive që ndihmojnë marrëdhënin tuaj të lulëzojë. Kur ju mbushni marrëdhënien tuaj me pozitivitet, ju e bëni atë më elastike për sfidat e jetës.

3. Përdorni ndjeshmërinë si një mënyrë për tu lidhur

Empatia është kur ne jemi në gjendje të zhvendosim perspektivën tonë, duke i përjetuar gjërat siç tek të tjerët ndodh; empatia është motori në marrëdhëniet tona. Kjo na lejon të vëmë veten në këpucët e personit tjetër, në mënyrë që ne mund të ndjehemi më të lidhur me to.

4. Lërini supozimet

Ne të gjithë ecim në marrëdhëniet tona me supozimet e shumta në lidhje me jetën, fëmijët, paratë, shtëpinë etj, dhe harrojmë të kontrollojmë në qoftë se ne ndajmë të njëjtin mendim me personin tjetër. Një shumë e konflikteve midis çifteve janë pasojë e supozimeve të pashprehura që përplasen. Një nga pikat kyçe për të krijuar një marrëdhënie të lehtë është që të kemi biseda të hapura, të ndershme për të gjitha besimet, supozimet dhe pritjet që secili prej jush ka.

5. Menaxho “ konfliktet artistike”

Cilësia e konflikteve tona është shumë e rëndësishme për cilësinë e marrëdhënieve tona. E suksesshme, nuk është ajo marrdhënie që nuk ka konflikte, por ajo marrdhënie që i menaxhon në mënyrë të shkathët ato. Mos harroni se pas çdo ankese është një kërkesë, kështu komunikoni kërkesën në vend të ankesës.