Alex Honnold është 34 vjeçari që rrezikon jetën e tij duke ngjitur maja të larta dhe të thepisura krejt i vetëm pa ndihmën e asnjë mjeti mbrojtës.

Sikur gabimin më të vogël të bëjë ai vdes menjëherë nëse bie nga lartësitë maramëndëse në të cilat ngjitet. Por me zotësinë e tij të ushqyer ndër vite ai nuk heziton të vazhdojë ngjitjen e madje edhe të ketë prioritare majat më të larta.

Ky njeri nuk ka frikë pasi është ushtruar vazhdimisht që i vogël me këtë gjë dhe ka fituar shumë besim dhe siguri në vete.